hvaleznost-je-molitev

Hvaležnost je molitev

· Čas branja: 1 minute

Mistik z Barbadosa, Neville Goddard v svojih odličnih knjigah (nekatere so že prevedene tudi v Slovenščino) pogosto govori in omenja hvaležnost. V svojih Temeljnih lekcijah 4 pravi o molitvi in občutku hvaležnosti naslednje:

Moj tretji način molitve je, da preprosto občutim hvaležnost. Če si želim karkoli, bodisi zase bodisi za druge, izklopim svoje telo in vzpostavim stanje, podobno snu. V tem stanju občutim radost in hvaležnost, pri čemer hvaležnost pomeni uresničitev tega, kar si želim.”

Ustvarim si občutek izpolnjene želje in s tem vtisom grem spat. Ne potrebujem ničesar, da bi se to zares uresničilo, kajti tako (že) je. Moj občutek izpolnjene želje je uresničen.”

Kot si lahko opazil Neville nič ne omenja, da si je potrebno karkoli “afirmirati”, temveč govori le o občutkih radosti in hvaležnosti ter o tem, da je potrebno v sebi vzpostaviti občutek izpolnjene želje. V New Ageju tako popularno “afirmiranje” je pogosto le mlatenje prazne slame, če vse skupaj še ni podprto z občutkom radosti in hvaležnosti.

Predlagam, da si zgornja dva odstavka od Nevilla še večkrat prebereš in si občutek hvaležnosti vtisneš v svoje vsakodnevno delovanje. Prepričan sem, da boš opazil marsikatero spremembo ter da se bodo situacije in dogodki v tvojem življenju začeli odvijati na najbolj “skrivnostne” načine, v tvoje najvišje dobro.

Deli hvaležno naprej ...